Mandagsinspiration

Sund jul: Vaniljekranse

Så kommer der (endelig) en sund jul opskrift, som rent faktisk skal bages. Det er en opskrift, som jeg har gættet mig lidt frem til, men synes faktisk det lykkedes meget godt :)

Opskrift (ca. 18 stk):

  • 1 dl mandler
  • 1 dl cashewnødder (usaltede)
  • 1 dl havregryn
  • 1 æg
  • 4 friske dadler (ca. 50 g)
  • 1 vaniljestang og evt 2 tsk. vaniljearoma

Fremgangsmåde: 

  • Cashewnødderne lægges i blød i koldt vand. Gerne op til en time, hvis tiden er til det…
  • Mandlerne smuttes og males til mel. Havregrynene males også til fint mel i minihakkeren.
  • Cashewnødderne blendes til smør (der skal blendes længe…) og dadlerne tilsættes.
  •   Vaniljekornene skrabes ud af vaniljestangen og blandes med en lille smule sukker.
  • Alle ingredienserne blandes og ægget tilsættes.
  • Den blandede dej er nu i princippet klar til at kommes i en sprøjtepose, men bliver mere medgørlig efter at have været en tur i køleskabet.
  • Vaniljekransene bages i ca. 10 min ved 190°C.

Follow on Bloglovin

9

  • Mega fedt! er der et alternativ for dadler? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Tror du man ville kunne erstatte cashewnødderne med mandler, eller evt. en anden nød? Er selv lidt i tvivl, da cashewnødder har et højere fedtindhold end mandler, er det måske nødvendigt for at få dejen til at hænge ordentligt sammen? : )

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • fitspiration

      Ja det tror jeg godt :) Jeg valgte at tilsætte dem lige netop pga deres fedme så de kunne erstatte smørret. Men tror sagtens du kan bruge en anden nød, bare husk at blende den længe nok, så den bliver til smør :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amy

    Nøøøøøøøj, hvor lækkert ! Den opskrift må afprøves :D

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • mums! Mon de kan laves uden havregryn? :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • fitspiration

      Det tror jeg sagtens! :) de var nemlig meget kompakte i dejen, så tror slet ik der er behov for det. Ellers hvis dejen er for våd, kan man måske putte lidt husk i og lade den stå lidt på køl.. Har dog ikke prøvet det selv ;)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • det må prøves ;-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Mandagsinspiration