Fitspiration

Sund jul: Marcipan

 Hvad er julen uden marcipan? (: Jeg kan ihvertfald ikke undvære den i juletiden. Jeg har prøvet at lave den selv, for at få et renere og mere mandelholdigt produkt end det jeg kan finde i supermarkederne. Jeg prøvede også sidste år, men det blev desværre ikke særlig vellykket. Tricket er at mandlerne skal blendes i lang tid. Jeg blender dem i en minihakker, som fulgte med min stavblender.

Opskriften finder i på billederne nedenunder:

Follow on Bloglovin

14

  • Det lyder virkelig lækkert og må da også være utroligt sundt, når det er pure mandler!

    Er der slet ikke behov for bare LIDT sukker? Og hvor fanden køber man agavesirup?

    Jeg elsker din blog!

    Katrine B.
    /megetvoksen.bloggersdelight.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • fitspiration

      Agavesirup er meget sød sammenlignet med alm. sirup og honning, så umiddelbart nej, så der er ikke behov for yderligere sukker.
      Men prøv dig frem :) Du skal bare være opmærksom på konsistensen når du tilsætter yderligere agavesirup, for den kan hurtigt blive for fedtet..
      Agavesirup finder du f.eks. i Føtex ved siden af sukker og andre sirup’er. Det kan også godt gemme sig henne ved honningen nogle steder :)

      Er virkelig glad for at høre, at du kan lide blog! :D

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er jo ligefrem genialt. Tænk, at det er så simpelt? Jeg glæder mig så meget til at afprøve det her!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super super sejt! Smager det så ligeså godt? :D Det må vel næsten også være billigere? Jeg synes altid, at man skal smide en lille formue for at få god marcipan.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • fitspiration

      Personligt synes jeg det smager mindst lige så godt :) Det er måske en lille smule mindre sød end den typiske fra odense marcipan, hvor forholdet er 2/3 mandler og 1/3 sukker (som de skriver på deres hjemmeside). Men altså, det er jo heller ikke til at konkurrere med når så stor en procentdel er sukker ;)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Det skal helt sikkert prøves lige med det samme : ) Har længe gået og gerne ville lave min egen marcipan, og at jeg så finder denne opskrift på d. 1. december må da være et tegn : ) Er i øvrigt rigtig glad for dine Sund Jul opskrifter : )

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • fitspiration

      Det tror jeg også det er! :) Glædelig 1. december og glæd dig til i morgen, hvor der kommer endnu en sund jul opskrift ;)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • T. O.

    Det skal jeg helt sikkert prøve!! :-D

    Er det egentlig fryse-egnet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • fitspiration

      Ja det er fryseegnet! :) Jeg putter altid min marcipan i fryseren hvis jeg har noget tilovers, så holder det sig rigtig fint :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Uhm, har endelig fået lavet marcipanen, og jeg må sige, at der nok ikke bliver meget købe-marcipan i mit hus i fremtiden : ) Tror du at det kan bruges i kager, hvor det bliver opvarmet? F.eks. i kransekage og marzarinmasser? : )

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • fitspiration

      Hvor dejligt at høre! :)
      Ja det tror jeg godt, men vær opmærksom at bagemarcipan er lavet på abrikoskerner for at give en bedre struktur i bageværk, så ville nok ikke turde lave kransekage af denne marcipan ;)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sofie

      Var ikke klar over det med abrikoskerner, plejer nemlig selv altid at bruge almindelig ren rå marcipan til kransekage osv. Jeg må prøve mig frem, nu vi nærmer os nytår ; )

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • fitspiration

      Ja, prøv dig frem :) Og meld endelig tilbage hvordan det gik! Et godt råd vil måske være ikke at lave kransekagen den 31., men et par dage før for at være sikker på at det fungerer ;)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fitspiration