Ny side: Blogs jeg læser

Sund jul: “Fuldkorns” marcipan

… Eller den dovne udgave af marcipan? :)
Til denne marcipan skal mandlerne hverken smuttes eller i ovnen først. De skal bare blendes i lang tid indtil sødestoffet tilsættes. Jeg prøvede denne gang at erstatte agavesirup med dadler (hvor skallen blev fjernet). Jeg synes ikke helt det gav den normale marcipan smag, som jeg så godt kan lide. Jeg vil derfor blot bruge agavesirup som jeg plejer :)
I øvrigt, så vil jeg gerne slå et slag for at man benytter sig af denne dovne udgave af marcipan. Skallen på mandlerne menes nemlig at kunne styrke immunforsvaret og have en stabiliserende effekt på blodsukkeret – hvilket jo er en ret god egenskab i disse jule-sukker-tider!

Follow on Bloglovin

7

  • Fie Høybye

    Så hvor meget agavesirup skal der i, i stedet for dadler? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • fitspiration

      Gud ja, det glemte jeg da at skrive! :) det afhænger lidt af hvor sødt du ønsker det, men 1 dl giver en sød marcipan med lækker konsistens :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annemette

    Uuuhhaaa det ser godt ud. Jeg skal faktisk lave marcipan i morgen og ville følge din opskrift, som du har lagt på bloggen tidligere, men nu bliver jeg helt i tvivl om jeg skal lave fuldkors udgaven af den.
    Smager fuldkorsudgaven af “rigtig” marcipan trods skallen?
    Og super mange tak for en god og inspirerende blog :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annemette

    Uuuhhhaaa det ser godt ud. Jeg skal faktisk lave marcipan i morgen og ville følge din opskrift, som du tidligere har lagt på bloggen. Men nu bliver jeg helt i tvivl om jeg skal lave fuldkorns udgaven af den. Har fuldkorsudgaven den “rigtige” smag af marcipan? Og hvor længe skal det ca. blende?
    Og mange tak for en god og inspirerende blog :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • fitspiration

      Jeg synes du skal lave halv/halv så, hehe.. ;) Personligt synes jeg ikke der er forskel på smagen af de to, men sådan er det jo så forskelligt nogen gange ;) Den lyse egner sig rigtig godt til de klassiske juleting, hvor det er vigtigt at marcipanen ser lys og fin ud og den med skal, er perfekt, hvis maricpanen alligevel skal “kamufleres” :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annemette

    Lavede din udgave af fuldkornsmarcipan, alm. marcipan og nougat igår, og det hele blev simpelthen så lækkert. Min søster, som normalt ikke er den store konfektpige, var hel vild med det hele.

    Et lille tip er at tilsætte lidt (meget lidt) mandelessens i marcipanen, hvilket jeg synes lige gav det sidste :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • fitspiration

      Det glæder mig at høre, at opskriften var så brugbar! :)
      Den med mandelessen kan jeg også godt finde på – for jeg ELSKER marcipan, duften smagen og det hele og det kan mandelessen virkelig bringe frem! :) Kæresten er dog ikke så meget for det, så jeg laver oftes den “renere” version uden :)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny side: Blogs jeg læser