Sunde mellemmåltider #1

Mød John-a, del 2

 Det er nu blevet tid til anden del af interviewet med den søde Jonna :) Denne del omhandler primært træning:

 
Hvilken betydning har træning og sund kost for dig?
Det har en super stor betydning! Hvis jeg en dag har spist super sundt og trænet og forkælet min krop med en scrub/maske eller lignende, føler jeg mig ekstra godt tilpas og vildt overskudsagtigt – men hvis ikke jeg har tid til at passe mig selv, og tiden kun går med skole og arbejde, og hurtig (og usund) mad, så bliver jeg træt og træls.. Det er så tydeligt, når man ikke har gjort sin krop godt, så derfor gør jeg det hver dag :-)

Hvordan kombinerer du gymnasietiden med en sund livsstil?
Det er slet ikke så svært – jeg er medlem ved Fitness World, hvor jeg træner mellem 2-4 gange om ugen, sammen med mine gode veninde og træningspartner. Hvis ikke jeg får trænet i fitness, så tager jeg ud og løber en lille tur, på mellem 3-5 km. Det tager sjældent mere end en halv time, og selvom det er træls når man skal ud (specielt i denne tid), så fortryder man det aldrig når man kommer hjem!

Hvordan ser en typisk træningsuge ud for dig?

Det er forskelligt for hvilke dage det er, da der kan være aftaler, arbejde og lektier der tager tiden, men jeg prøver at komme afsted hver dag, på en eller anden måde. Tirsdag og onsdag går jeg til holdtræning, og ellers træner min veninde og jeg i fitness når der er tid, ofte flere gange om ugen. Jeg bor i lejlighed en spytklat fra mit gymnasie, så kan ikke kombinere træning og transport (som gang og cykling), men min kæreste og jeg er rigtig gode til at gå en tur, bare for at gøre det, og det giver jo også lidt på trænings kontoen!
Jeg har også fået lækkert træningsudstyr i julegave, så er begyndt at træne styrkeøvelser om morgenen, når jeg alligevel ser nyhederne – det er hurtigt, nemt og jeg fortryder det aldrig bagefter!

Kilde: Jonnas eget foto

Hvad er din yndlingstræningsaktivitet?

Jeg nyder rigtig meget at lave styrkeøvelser på en yoga-måtte. Jeg sætter mit stopur på mobilen til 10 minutter, og så går jeg alle de øvelser jeg kan igennem, for f.eks mave – på de ti minutter kan jeg nemt nå 250-300 gentagelser, og så tager jeg en pause det gør for ondt, og begynder når mælkesyren er aftaget igen. Dette gør jeg gerne for hele kroppen, altså mave/skuldre, baller/lår og mave/ryg, og så tager det kun en halv time at gå hele kroppen igennem :-)

Når det kommer til sund kost og motion, hvordan holder du så motivationen oppe?
Simpelthen bare at gøre det! Det er så super svært, men det er det eneste at gøre! Man kan så holde motivationen oppe ved at følge blogs som fitspiration og min blog, eller følge tumblrs, som f.eks min (droemme.tumblr.com), og kigge på sin drømmekrop. Når man ser andre smukke kvinder, som også har kæmpet sig til en smuk krop, så bliver jeg i hvert fald personligt super motiveret!
Eller man kan gå lidt i ”ekstremerne” og få en motivation tatoveret – jeg har fået tatoveret ”citius, altius, fortius” på min underarm, som er latin og kan oversættes til ”faster, better, stronger”. Når jeg ser denne tatovering, bliver jeg mindet om at yde mit bedste, og gør så også derefter :-)

Kilde: Jonnas eget foto

Dit bedste tip til at komme i bedre form?

Få forbrændingen op og kæmp! Træn en masse kredsløbstræning som løb og crosstrainer, og ikke bare stå på niveau 1, men sørg for at kroppen hele tiden bliver udfordret, så det kan mærkes. Når kroppen er øm efter træning, ved man at det er godt ;-) Og så styrketræn! Ikke for at blive vildt muskuløs, men for at øge muskelmassen (obs, dette giver også øget vægt, men alligevel kommer du til at se mindre ud!). Muskelceller forbrænder nemlig mere energi end andre celler, så øg muskelmassen = flere muskelceller = højere forbrænding. Det behøver man da vidst ikke studere biologi for at forstå ;-)

Har du nogen fremtidige mål for dig selv og din krop?
Det kan du tro! Jeg vejer pt. 72 kg (er 180 centimer høj), og vil super gerne under de 70 kg. Og så går jeg med en lille drøm om at deltage i en bikini pro konkurrence engang, så formen skal i top! Plus jeg har en aftale med min veninde om, at vi skal have sixpack når vi skal på ferie til sommer, så jeg har 6 måneder endnu at få min fedtprocent ned, så man kan se alle mine muskler!
 
Hvad er dit bedste råd til folk der gerne har svært ved at komme i gang med at dyrke motion?
Simpelthen at komme i gang… I starten havde jeg selv super svært ved det og jeg vil slet ikke kalde mig afhængig. Men selvom jeg synes det er træls at komme i gang, så fortryder jeg det slet ikke bagefter – følelsen i kroppen efter træning er ubeskrivelig! Og så er en træningspartner virkelig god – man støtter og presser hinanden rigtig meget, og det er virkelig guld værd :-)
 

Det var så alt for denne gang. Tusind tak til Jonna!

Follow on Bloglovin

4

 • Fedt indlæg! Gode spørgsmål, og brugbare svar! Elsker indlæg som disse!! Inspiration kommer fra alle mulig steder! :)

  /C

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • fitspiration

   Tusind tak for rosen! Er virkelig glad for at du synes om mit indlæg! Tak for responsen :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Super indlæg!
  Hun er super inspirende og pludselig havde man fundet sig endnu en inspirationskilde ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • fitspiration

   Tusind tak :) Fedt, For du har ret, hun er super inspirerede! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde mellemmåltider #1