Working the calves

Mød Anna Eiholm, del 3

Så er det blevet tid til tredje og sidste indlæg fra Anna Eiholm. Det har været en kæmpe fornøjelse at se hvor godt I har taget imod hende :)

10

Er du struktureret i forhold til hvad du skal spise og planlægger forud?

I perioder er jeg ekstremt struktureret i forhold til hvad jeg spiser – men det er altså mest, hvis jeg har haft en weekenden, hvor den har fået fuld gas med bl.a. alkohol, junkfood, slik, kage og andre søde sager. Så bliver jeg ekstremt motiveret for at leve sundt fra mandag morgen :) Jeg planlægger altid min aftensmad en helt måned frem, og handler så hver mandag. Dette har jeg gjort, siden jeg flyttede sammen med min veninde, så vi har en stor kalender med en kolonne som hedder ”madplan”. Det er meget lettere for os at få noget varieret og så er vi fri for at stå nede i Kiwi i ulvetimen og  beslutte om vi skal have pizza eller nachos, for når madplanen er lavet (obs: gerne med sunde opskrifter) – er junkfood nemlig slet ikke en mulighed.

Da jeg var yngre havde jeg er ret anstrengt forhold til mad og motion, hvilket endte ud i en alvorlig spiseforstyrrelse. Den dag i dag, betyder det dog ikke helt det samme længere – og eftersom jeg hviler mere i mig selv, og grundet mit studie, er jeg bevidst om, hvor stor betydning det har, at få noget ordentligt at spise, hvis man vil se resultater af sin træning. Dermed kan jeg også lettere tillade mig selv at spise usundt uden at få ekstremt dårligt samvittighed, for jeg kan godt sagtens acceptere at nyde en stor pose slik fredag aften, når jeg ved hvor hårdt jeg har kæmpet i løbet af ugen.

3

Hvad gør du når du får lyst til noget usundt?

Så vidt det er muligt forsøger jeg at finde alternativer til det usunde, når de lede cravings viser sig. Jeg er ejer af en vanvittig sød tand og kunne uden tvivl spise boller med nutella, kage, is og slik hver evig eneste dag, hvis jeg gav mig selv lov.. Men det gør jeg ikke! Derfor har jeg bl.a. altid nylavede daddelkugler i køleskabet, peanutbutter, skyr, hytteost, frugt og nødder på lager, så jeg altid kan lave mig en lille lækker snack. Ellers kan jeg rigtig ofte stille min lyst med en stor kop lakrids eller Baileys-the. Hvis jeg først har slik, kage eller andet tilgængeligt i skabe og skuffer, så er jeg typen der ikke kan lade det være. Er den 250 g plade Marabou først åben, så spiser jeg hele pladen og kan slet ikke få nok. Kender i det med, når man først har spist usundt én gang i løbet af dagen, så er det som om man bare kan blive ved? Sådan er det hvert fald for mig! Jeg giver dog også mig selv lov, men så har jeg blot fokus på at træne det ekstra dagen efter eller planlægger resten af mine måltider. Hvis jeg fx skal i byen, til fødselsdag eller holde filmaften med tøserne sørger jeg for ikke at indtage alt for mange tomme kalorier i løbet af dagen, så er det som om der lidt bedre er plads til at synde, uden at få alt for dårlig samvittighed :)

Hvilket måltid kan du bedst lide?

Her kan jeg nok ikke komme uden om morgenmad.. Jeg eeeeeelsker simpelthen morgenmad og kunne under ingen omstændigheder leve uden. Udvalget er gigantisk og jeg synes det er ren nydelse at varierer mellem forskellige grødtyper, frugt, pandekager og æg, for ikke at tale om de alverdens smoothies og ”skyr-retter”, som fx skyr blendet med frosne bær, skyr blandet med hytteost og syltetøj = risalamande (og så til morgenmad!!).

Ikke-navngivet-1

Har du en yndlingsret eller måske en sund opskrift du har lyst til at dele?

Jeg er som sagt ret stor fan af skyr og de tonsvis af muligheder frosne bær/frugt giver og vil derfor lige give Jer to opskrifter med på vejen.

1)     Skyr blandet med kanel og hakkede mandler er virkelig undervurderet og kan spises til morgenmad, før og efter træning, som sent aftenmåltid eller bare som en lækker snack i løbet af dagen

2)     Skær en banan i skiver og frys den min. Et par timer, inden den tages ud og blendes (evt. sammen med en smule peanutbutter, nutella eller proteinpulver) og vupti, så har du en helt fantastisk lækker og sund is. Hak evt. nogle nødder og drys på toppen.

Tak, til søde Tine for lån af hendes dejlige læsere – og tak fordi DU læste med. Hvis du har spørgsmål eller kommentar skal du være velkommen til at smide dem her i indlægget, og ellers kan jeg findes på instagram under annaeiholm.

Follow on Bloglovin

8

 • Sarah

  Anna du er min ynglings Anna og den sejeste jeg kender <3
  Kys Sarah Malling ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det har været super spændende læsning :)

  /Camilla – http://www.fitnrun.bloggersdelight.dk
  En blog om træning, løb og sund livsstil.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Eiholm

   Det er jeg glad for at høre :) Smutter lige ind forbi din blog :*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det har været en fornøjelse at læse de tre indlæg – meget inspirerende! Fedt, at Anna ville dele lidt ud af ‘sit liv’ ;)

  – Betina //healthmyway.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Sjov og spændende læsning – specielt fordi jeg umiddelbart ville have svaret på spørgsmålene på helt samme måde, som du har gjort ;) Vi er vist alt-eller-intet mennesker begge to, og det er både godt og skidt. God aften! Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Virkelig inspirende og motiverende læsning, alle 3 indlæg!
  Er det muligt at få en af dine ugentlige indkøbslister og madplaner at se? Og hvor mange penge bruger du ca. på mad om ugen?
  Du er simpelthen en kæmpe inspirationskilde, bliv endelig ved :-)
  Knus.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara Duesund

  Hvad er der egentlig på det nederste billede helt til højre? Jeg gætter på skyr og frugt – men hvad er det i bunden? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Working the calves