Freezing beach

Mød Anna Eiholm, del 1

Jeg har simpelthen glædet mig så meget til at dele dette interview med jer. Pigen jeg vil præsentere for jer, hedder Anna og kan findes på Instagram under navnet annaeiholm. Anna har i lang tid været en kæmpe motivationsfaktor for mig, for hun træner nede i mit lokale fitnesscenter og giver den altid mega meget gas på forreste række til holdtimerne. Det er faktisk takket være hende at jeg i dag formåede at få 40 kg på squatstangen til bodyfit holdet. Jeg har gået på det hold i snart to år, men der gik desværre alt for lang tid, hvor jeg ikke pressede mig selv nok til at kunne øge belastningen. Så spottede jeg en dag Anna, der stod med mere vægt på end mig og så gik der lidt konkurrence i den fra min side. Haha… Nå, nok om det :)

Velkommen til Anna Eiholm:

Anna3


Hej Anna. Vil du ikke fortælle lidt om dig selv, hvor gammel er du, hvor er du fra og hvad laver du til daglig?

Hej :) Jo, det kan du tro. Mit navn er Anna Eiholm, jeg er 24 år gammel og bor i Århus, og læser til dagligt ernæring og sundhed, hvor jeg om et lille års tid bliver uddannet diætist (Åh, Gud!!). Jeg arbejder hos Anettes Sandwich et par gange om ugen, og ellers bruger jeg meget af min tid på træning og gode veninder. Jeg interesserer mig meget for mad, og de forskellige fødevares påvirkning på kroppen – samt hele anatomi og fysiologi delen, hvorfor jeg valgte at søge ind på mit drømmestudie for knap 2,5 år siden.

Jeg går meget op i at have en sund, men også stærk krop, så jeg er rustet til at klare hverdagens små forhindringer. Sund kost og træning gør, at jeg føler mig godt tilpas og derfor er det vigtigt for mig

Hvordan en typisk træningsuge ud for dig?

Lige pt. træner jeg min. 5 gange om ugen, og hvis det er muligt, er jeg at finde i Fitness World hver dag. Træning er blevet så stor en del af min hverdag, at jeg kan blive fuldstændig rastløs, hvis jeg på en eller anden måde ikke har mulighed for at komme afsted. Det er blevet en helt afhængighed for mig, og tanken om at være begrænset af andre faktorer, kan virkelig gøre mig i dårligt humør. Inden jul var jeg i praktik i Holstebro, og havde kun mulighed for at træne hver anden weekend, hvilket påvirkede mig ekstremt meget. Når jeg befinder mig i fitnesscenteret føler jeg virkelig at jeg kobler af og følelsen efter endt træning er ubeskrivelig. Jeg elsker holdtræning, da det er her jeg bliver mest presset og dermed også det jeg prioriterer højst, da jeg generelt synes det er røvkedeligt at stå og løbe en time på løbebåndet. Jeg vil langt hellere give den max gas til fx en steptime, hvor der er god stemning og høj musik, så man glemmer alt om, at kigge på uret en million gange, men derimod bare nyder at tiden flyver afsted. Mine yndlingshold er stepfit, bodyfit, mave-balle-lår, stram op og er netop startet med at dyrke yoga.

Jeg stepper fast mandag, tirsdag, fredag, hver anden lørdag – og de dage, hvor jeg har mulighed for det kommer jeg også afsted om torsdagen. Bodyfit skal gerne dyrkes 2-3 gange om ugen, hvis man vil se resultater, dog skal man huske at kroppen har brug for at restituere, så hold minimum en dags pause. Jeg forsøger selv at dyrke bodyfit min. 2 gange om ugen, og jeg synes oftest jeg ender ud med at have nået tre hold når ugen er omme. Da jeg begyndte at træne i Fitness World for knap et års tid siden prioriterede jeg steptimerne højst, da det var her jeg følte jeg fik pulsen op og dermed også noget ud af det. Jeg var indimellem på stram op timer, men det var ikke særlig tit. Jeg havde en veninde, der bodyfittede og en dag fik hun mig overtalt til at tage med – hvilket jeg er rigtig glad for den dag i dag. Jeg havde den samme frygt, som rigtige mange andre piger også har, nemlig frygten for at blive et stort muskelbundt. Sådan er det heldigvis slet, slet ikke. Når man styrketræner øges muskelmassen, og en da muskelceller forbrænder mere energi end andre celler i kroppen, giver det os blot en højere forbrænding. Dette er altså win-win, hvis man ønsker at have en flot og tonet krop – måske endda i forbindelse med et vægttab. Så piger, der er ingen grund til at være bange for de tunge stænger.. Gi’ det en chance, og jeg lover Jer i hurtigt vil kunne se resultater :)

3

Hvad gør du for at holde motivationen oppe? 

Jeg elsker at være inde i en periode, hvor jeg både får trænet og spiser sundt, da jeg kan mærke på mig selv og min krop, at jeg får meget mere energi. Jeg bliver altså på en eller anden måde motiveret af den følelse jeg får, af at lave sundt. Jeg synes det er en fantastisk følelse, når jeg kan mærke at jeg er i god form.. Det er som om at alting bare lige bliver en lille smule lettere, som fx cykelturen, at bære de tunge indkøbsposer – for ikke at tale om mit humør. Jeg er uden tvivl en mere gladere pige, når jeg har det godt med mig selv, og det har jeg de dage jeg både har gjort noget godt for min krop.  Jeg føler mig bare altid bedre tilpas, når jeg plejer min krop med træning og sund kost. Derudover er mit tøj nok min største  motivation… Jeg kan lynhurtigt mærke på mine bukser, hvis jeg har taget på – og det motiverer mig til at lette røven fra sofaen og komme ud af døren. Jeg synes specielt mandag morgen kan være strid, hvis man har festet eller syndet liiiidt for meget i løbet af weekenden, så betaler min mave og lår hvert fald bøden, når jeg kryber i de stramme jeans.

En anden måde jeg finder motivation på er bla.a via Instagram, Tumblr og andre blogs som fx fitspiration og lignende. Det er utrolig motiverende at se billeder af smukke kvinder, med helt perfekte kroppe – men ligeså motiverende for mig, er det at se på de madbilleder som der postes på henholdsvis Instragram og i blogverden.  At shoppe nyt træningsudstyr er også en af mine største inspirationskilder, for der findes da ikke noget bedre, end at føle sig total lækker i sin nye smarte træningstop eller et par ultraseje træningsko.. Og hvor er det lige man på bedste vis flasher dette syn, og kan gøre alle omkring sig dybt misundelige? Det er i fitness centeret, og ikke hjemme i stuen foran kæresten eller fjernsynet :

For ikke at komme til at lyde som hende den perfekte pige, der bare altid kommer til træning og er top-motiveret, må jeg erkende at det ikke altid har været sådan. Jeg ved med mig selv, at hvis jeg først når hjem i sofaen og tænder for Beverly Hills 90210, så kommer jeg ikke op igen – og kan på ingen måde motivere mig til at skulle ned at træne. Derfor cykler jeg forbi centeret, enten på vej i skole/arbejde eller på vej hjem, og dette er endelig blevet en vane for mig, fordi jeg simpelthen får alt for dårlig samvittighed, når jeg på tredje dagen ligger i sengen med min Ipad og en plade chokolade. Jeg vil derfor gerne dele dette gode råd med Jer, om at få pakket træningstasken om morgenen (eller aftenen inden) og have den med sig, når man forlader lejligheden, da sandsynligheden for at få trænet er markant øget, når nu man alligevel har pakket alt sit grej.

Er der perioder i løbet af året, hvor du har lettere ved at træne og omvendt?

Der er ingen tvivl om, at jeg har lettest ved at komme ud af sengen og til træning fra morgenstunden i forårs og sommerhalvåret. Men det er også ved denne tid at jeg prioriterer at ligge på stranden, gå på café, spise is og nyde solen – i stedet for at stå og kampsvede nede i træningscenteret. Omvendt synes jeg dog at min seng er det bedste sted i verden, når det jeg vågner på en mørk og alt, alt, alt for kold morgen. Men som tidligere beskrevet er jeg lige nu inde i en rigtig god rytme, hvor jeg rent faktisk kommer afsted til træning fredagmorgen kl. 6.30 !!!!! Dette havde jeg aldrig troet var en mulighed, men jeg er så fuldt fokuseret på at nå mit mål om en super lækker bikinikrop, inden sommeren banker på. Når vækkeuret ringer kl. 5.48, og jeg gerne skal være nede ved min cykel 6.04 er det ikke altid lige sjovt. Men jeg kan motivere mig selv til det, ved fx ikke at afmelde holdet (som jeg altid gjorde før i tiden, fordi så kunne jeg jo bare sove videre), fordi jeg synes at en bøde på 35,- er fuldstændig latterlige penge at spilde, for at blive liggende under dynen, når jeg egentlig kan gøre noget godt for min krop i stedet for.. Og så er der jo lige følelsen af velvære, så snart træningen er overstået – og tanken om, jeg kan slappe af resten af dagen og ikke skal ned og stå som sild i en tønde med de 5000 andre medlemmer i rush-hour.

2

Har du et mål i forhold til din træning?

Jeg har som noget nyt fra 2013 begyndt at sætte nogle små udfordringer for mig selv.

1)     Mit ”rigtige” nytårsfortsæt er at kunne stå 5 minutter i en statisk planke. Dette har jeg trænet hver dag siden 2. januar (ja, 1. januar var helliget til junkfood og sofaen). Jeg startede fuldstændig roligt og endda på et niveau, hvor jeg ikke følte mig presset – og har så øget med 5-10 sekunder løbende. I aften skal jeg netop øge og holde den i 4 minutter og 40 sekunder.

2)     Mit februar-mål var at jeg ville prøve yoga – og det er jeg simpelthen blevet så glad for, så har taget målet med mig i ind i marts, og forsøger nu at dyrke yoga 1 x om ugen (alt derover er selvfølgelig bare ekstra credit)

3)     Fokus for marts er knibeøvelser. Det er utrolig vigtigt at vi kvinder har en stærk bækkenbundsmuskulatur – specielt når vi bliver ældre, men også allerede nu. Vores bækkenbund spiller en stor rolle i forbindelse med vores sexliv, i kampen om den flade mave og vores kropsholdning. Jeg laver 10 knibeøvelser af 10-20 sekunders varighed. Læs evt. mere på www.knibnu.dk

Derudover vil jeg bare utrolig gerne vedligeholde min form og blive endnu stærkere. Jeg går med en lille drøm i maven om at stille op til et debutantstævne i bikini-fitness, men hvornår ved jeg endnu ikke.

Tak til søde Anna! Glæder jer til på tirsdag, hvor jeg har spurgt ind til hendes kost :) I mellemtiden synes jeg I skal kigge forbi hendes Instagram-profil, hvor hun hedder annaeiholm.

Follow on Bloglovin

9

 • Tanja

  Jeg er måløs – på den gode måde!

  Det er inspiration af højeste klasse og rart der også er menneskelighed bag galskaben.

  Så tak for god inspiration – endnu engang. :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • fitspiration

   Åh, hvor skønt at høre! JEg synes også interviewet blev vildt godt, for Anna er jo bare så motiverende at læse om (og træne med!!) :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for et virkelig godt interview og god inspiration :)
  Jeg glæder mig allerede til det næste kommer :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • fitspiration

   Motiverende pige, ikke? :D
   Kan godt forstå du glæder dig – anden del bliver mindst lige så interessant! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Dejligt med inspiration og motivation! Synes du burde oprette din egen blog Anna :) Indtil videre følger jeg dig på instagram :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • fitspiration

   Jeg kunne ikke være mere enig! Har også forsøgt at lokke med hende for tror det vil være en super fed blog hun kunne lave! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super godt interview! Inspirende og motiverende på alle mulige måder! Tak for et super godt indlæg og fantastisk søndags læsning

  Håber du vil kigge forbi min blog
  – regitzechristensen.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • fitspiration

   Tak – ja Anna er simpelthen bare en motiverende og cool pige! :) er så glad for at hun havde lyst til at gæste bloggen!
   Jeg kigger forbi din blog :)
   Ha’ en fantastisk søndag

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Hun vil blive plaget af hyperpigmentering, rynker og i værste fald hudkræft om nogle år, hvis hun fortsætter med at tage så meget sol.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Freezing beach