Julen varer lige til påske…
Det kan vi så diskutere om den gør. Til gengæld varer julefedtet for nogle helt til påske. Julen er jo en rigtig traditionsbundet højtid, hvor vi spiser mere fedt, sukker og indtager mere alkohol end normalt. Det tror jeg i hvertfald de fleste kan nikke genkendende til.
Men hvad gør man så, hvis man gerne vil undgå de dumme nytårsfortsæt (som aldrig holder særlig længe), der kommer til at præge januar og februar med slankekure og tvangsmotion?…
… Man tænker sig selvfølgelig bare om :) Meget simpelt… men synes man nu ikke det er så nemt, så kan man på bloggen Bedre Form finde et rigtig godt indlæg om en “Light julefrokost”(klik her) med gode råd til at komme sundere gennem julefrokosten :)
I morges da jeg tændte mit tv, så jeg til min store glæde at det var den kære Christian Bitz som stod og kom med en masse gode råd om sundere valg i julen. Han satte vin op mod øl, and mod flæskesteg, nugat mod marcipan osv. for at gør folk mere bevidste om deres valg. På denne måde kan du spare kalorier hist og her, men uden på nogen måde at gå på kompromis med julemaden. Jeg synes det var et rigtig fedt indslag, som I kan finde lige her.
Har I nogle gode råd? :)
Mit problem til julefrokoster er altid, at maden bliver sendt ind ret efter ret og jeg bryder mig ikke om de første retter (grøn langkål, laks, tarteletter osv) og så spiser jeg hvidt brød samt nogle forskellige ting, jeg ikke rigtig bryder mig om, fordi jeg er så sulten fordi jeg ikke har spist inden. Og så er jeg egentlig mæt når det jeg godt kan lide i kommer på bordet.
Har besluttet i år at jeg kun vil spise det, som jeg virkelig elsker. Og så kan jeg glæde mig til det. Og derudover vil jeg skifte det hvide brød ud med rugbrød.
Derudover vil jeg spise en solid morgenmad, så jeg ikke overspiser. Samt forsøge at træne alle de dage hvor jeg ved, at der bliver højt kalorieindtag!